Last minute naar Spanje

Spanje is vooral onder Nederlandse en Belgische toeristen zeer populair. Het is dan ook niet zo gek dat er zelfs in de winter vele trips worden geboekt. Een lastminute naar Spanje klinkt dan perfect in de oren. De mooiste stad van Europa, Segovia, of de oudste stad van Spanje, Toledo, er is keuze genoeg.

Toledo staat bekend als één van de oudste steden die te vinden is in Spanje. Doordat deze stad al zo lang bestaat, is er aan historische monumenten geen gebrek. Toledo wordt namelijk al vanaf de bronstijd bewoond, iets wat zeer bijzonder is. Voordat de stad door de Romeinen werd veroverd rond 192 v. Chr., was deze stad de hoofdstad van de Iberische Carpetanen. Nadat de stad werd ingenomen, is het onder controle van de Visigoten en daarna ook van de Moren geweest. Na de tijd van de Moren is Toledo een zelfstandig koninkrijk geworden; iets wat kon worden gerealiseerd door haar enorme economische bloei periode. Aan historische sferen kom je in Toledo dus zeker niet te kort; de stad staat vol gebouwen en monumenten die je kunt gaan bewonderen.

Een andere prachtige stad, volgens sommigen zelfs de mooiste stad van Europa, is Segovia. Dit is een stad die dertig kilometer ten noorden van Madrid te vinden is. Een adembenemende stad, die maar liefst tweeduizend jaar oud is. Mythes zijn hier genoeg te vinden; volgens sommigen is het bijvoorbeeld zo dat Hercules deze stad opgebouwt heeft. Anderen claimen dat dit de zoon van Noach was. De bekendste plek in Segovia is haar prachtige Aquaduct, die dwars door het hele centrum van de stad loopt. De constructie bestaat uit twee verdiepingen en heeft honderdzestig bogen. De stad is geheel ommuurd door een eeuwenoude stadsmuur, een prachtig gezicht, aangezien de stad is gebouwd op een rots.

Keuze genoeg dus, voor een lastminute spanje. Naast Toledo en Segovia zijn er namelijk vele mooie andere steden te vinden in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *